Vincent van der Voort heeft met veel moeite de tweede ronde van het German Darts Open bereikt. De voormalig UK Open-finalist versloeg Dirk van Duijvenbode met 6-5 na een foutenfestijn.

Het knoeien op de dubbels begon na een stand van 4-4. Eerder vocht Van Duijvenbode zich knap terug van een 1-3 achterstand, nadat ‘Duivee’ zelf de eerste had gepakt in vijftien pijlen. In de negende leg stond de geboren Katwijker na twaalf darts op 146, terwijl Van der Voort op verre achterstand (305) stond. ‘The Titan’ miste 146 op de dubbel 16, maar kreeg nog een kans omdat ‘The Dutch Destroyer’ nog niet op een finish stond. Van Duijvenbode miste vervolgens nog negen pijlen op de dubbels, Van der Voort profiteerde en kwam op een 4-5 voorsprong.

In leg tien miste ‘VvdV’ één matchdart, waarna Van Duijvenbode een beslissende leg forceerde door 67 uit te gooien. Opnieuw had ‘Duivee’ het vizier niet op scherp staan bij het gooien op de dubbels. Hij miste vier darts om de wedstrijd te beslissen, waarna Van der Voort via tops met de overwinning aan de haal ging.

Zaterdag neemt Van der Voort het in de tweede ronde op tegen Joe Cullen.

Schrijver: Pieter Verbeek