De 30e editie van de WDF Europe Cup Youth zal van 11 tot en met 14 juli in Ankara worden gespeeld. Het Nederlandse team is al enige tijd bekend en ook is inmiddels duidelijk tegen wie onze Nederlandse talenten het moeten opnemen.

Bij de meisjes mogen Lerena Rietbergen en nieuwkomer Rosanne van der Velde ons land gaan vertegenwoordigen. Het jongens kwartet bestaat uit Jurjen van der Velde, Marcel Bus en debutanten Danny Jansen en Luke van der Kwast.

Op 10 juli zullen de talenten aanwezig zijn in Ankara en starten we met de openingsceremonie. 11 juli starten de wedstrijden beginnend met de koppelwedstrijden.

De Europe Cup Youth wordt ieder jaar georganiseerd door de WDF. De jongens spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singeltoernooi. De meisjes spelen singles- en koppels in poules.

Binnen elk onderdeel, bij zowel de jongens als de meisjes, zijn punten te verdienen en het land met de meeste punten wordt als Europees Kampioen Jeugd gekroond. Per onderdeel zijn er tevens medailles te winnen.

Voor de loting en het programma klik hier.

Tags:

Author: Pieter Verbeek