De één na laatste speelronde van de SuperLeague staat op het programma! De vraag die natuurlijk rijst: wordt de eerste kampioen gekroond?

Daarnaast staan er drie beslissingswedstrijden op het menu in de SuperLeague play-offs. Wie spelen er volgend jaar in de SuperLeague?

Hoofdklasse
Bosgenoegen staat drie punten voor op Oranje Bar en zou kampioen kunnen worden dit weekend. Bosgenoegen speelt thuis tegen Twenty Six, Oranje Bar ontvangt RCT. Winsum gaat in de strijd om plek drie op bezoek bij Xtreme Sport Tilburg. DKE speelt thuis tegen Café Kafé en de laatste wedstrijd uit de hoofdklasse gaat tussen de Zwaantjes en de Fanatics.

Overgangsklasse A
De spanning is om te snijden in overgangsklasse A. The Legend en de Dissel staan precies gelijk en ontlopen elkaar qua saldo ook niet veel. De Dissel gaat zaterdag op bezoek bij de Moriaan en Legend speelt thuis tegen Kremer. Elk puntje telt! Verder speelt SLT de Planeet tegen de Makkers van Wilma, ontvangt op de Hoek Café de Schout en speelt Toornsmit tegen Status Bar.

Overgangsklasse B
De kans dat er een kampioen komt dit weekend is het grootste in overgangsklasse B. Red Alert staat zes punten los op concurrent Hemeco en zij kunnen op bezoek bij deze concurrent kampioen worden. Eén puntje is genoeg voor de Tilburgers. De overige wedstrijden in deze klasse zijn:
Oranjestad – FF naar Steef
’t Haspeltje – Vrijbuiter
Dart Team Venlo – Nouveau
’t Pleintje – Dorpsherberg

Overgangsklasse C
In overgangsklasse C staat het ontzettend dicht bij elkaar. Dartshop Leiden heeft de beste papieren en bij twee keer winst zijn zij de kampioen. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Sonny’s. De nummer twee Agnes & Schier ligt op de loer en ontvangt de Flora Bar. De gedeelde nummers drie 8-eraf en Merwehof spelen tegen elkaar in Amsterdam. Prima Darts, dat tevens op een gedeelde derde plaats staat, speelt uit tegen de Schot. Tenslotte speelt DV Double Bull tegen de Wyck.

Play-offs
Er staan drie wedstrijden op het programma en de winnaars van zaterdag spelen in seizoen 2019-2020 in de overgangsklasse. De verliezers hebben op 15 juni nog een kans als er promotie/degradatie wedstrijden gepland staan.

SL team de Karre gaat in Tuk het team van Vostars United uit Enschede ontvangen. In Kaatsheuvel speelt ’t Snooker thuis tegen Dart Team Klumpke uit Roermond en in Ridderkerk wordt de wedstrijd ’t Pleintje vs De Zware Jongens XL (Hilversum) gespeeld.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek