James Wade haalde zondagavond een knap kunststukje uit door voor de tweede dag op rij een Pro Tour-toernooi te winnen. ‘The Machine’ was in de finale van Players Championship 12 met 8-5 te sterk voor Jeffrey de Zwaan.

De Engelsman moest van ver komen, want De Zwaan pakte een 4-0 voorsprong in de finale. De Leidschendammer miste wat kansen om zijn voorsprong uit te breiden en zag Wade in de achtste leg plots gelijk maken. De nummer negen van de wereld ging erop en erover en won zijn derde PDC-titel in acht dagen tijd.

”Met mijn leeftijd, wetende dat je in vijf jaar niet zó goed in vorm bent geweest, is het zeer speciaal om twee toernooien op rij te winnen”, zei de linkshandige darter na afloop.

”Ik dacht dat ik dood en begraven was in de finale. Ik raakte een beetje vermoeid en speelde niet naar mijn mogelijkheden. Hier ben ik erg blij mee. Ik behoor al vijftien jaar tot de top in de dartssport, maar mogelijk heb ik het beste van mezelf nog niet laten zien. De mogelijkheden zijn oneindig en hopelijk kan ik nog wat toernooien winnen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek