James Wade won vorige week het vierde toernooi op de PDC Summer Series. De 37-jarige Engelsman denkt ook al na over zijn pensioen.

Wade bracht tijdens de coronabreak veel tijd door met zijn familie en dat beviel hem wel. “Het was geweldig. Ik zag veel jonge spelers online toernooien spelen, maar daar had ik geen zin in. De vrije tijd liet me al even aan mijn pensioen proeven. Als ik wat meer geld had gehad, was ik misschien al gestopt met darten”, aldus de Engelsman na zijn dagzege in gesprek met Dan Dawson.

Toch heeft ‘The Machine’ nog voldoende motivatie. “Ik kan nog steeds toernooien winnen. Ik zou stoppen als ik dat niet meer kan, maar het wordt wel steeds moeilijker. Ik ben nog maar 37, maar ik doe dit al heel lang. Ik ben een van de meest ervaren spelers op het circuit. Maar ik ben nog steeds gretig en ik kan nog steeds majors winnen.”

Wade voelde ook de opeenstapeling van wedstrijden. “Het was echt verschrikkelijk. Ik speel al twintig jaar en ik heb een zere knie, zere elleboog. Als je dan maanden thuiszit en dan ineens vijf dagen moet spelen, doet dat wel pijn.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Bram Coenen