James Wade kende een beroerd 2017, maar toch staat ‘The Machine’ nog altijd op de negende plaats van de wereldranglijst. Aangezien de PDC Order of Merit over een tijdspanne van twee jaar wordt berekend, heeft Wade dit jaar veel prijzengeld te verdedigen uit 2016.

Statisticus Christopher Kempf berekende dat Wade in 2018 maar liefst 69 procent van zijn prijzengeld moet verdedigen. Twee jaar geleden haalde de 34-jarige Engelsman immers de finale van de Grand Slam of Darts, de halve finale op het EK Darts en de kwartfinale op het WK Darts.

Ook Gary Anderson zal aan de bak moeten om zijn hoge klassering te behouden. De Schot staat nu vierde op de wereldranglijst, maar moet net als Wade 69 procent van zijn prijzengeld verdedigen. Anderson was in 2016 runner-up op de World Grand Prix en later op het WK Darts, tevens haalde ‘The Flying Scotsman’ de halve finale op de World Matchplay en de Grand Slam of Darts.

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Benito van de Pas verdedigen alle drie rond de zestig procent hun prijzengeld. Spelers als Daryl Gurney en Rob Cross hebben juist weinig te verdedigen en hebben dus perspectief om nog meer sprongen te maken op de mondiale ranking.

Cross heeft pas sinds 2017 zijn Tour Card en heeft dus geen prijzengeld uit 2016 op de ranking staan. Gurney moet slechts 28 procent van zijn prijzengeld verdedigen.

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.764 euro en een 1e prijs van 240 euro!

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek