James Wade en Michael Smith hebben zich geplaatst voor de laatste acht van de Melbourne Darts Masters. De Engelsen wonnen beiden hun openingspartij met 6-3.

Wade kwam 2-1 voor in zijn partij tegen Koha Kokiri maar had eigenlijk 3-0 achter moeten staan, ware het niet dat de Nieuw-Zeelander elf pijlen op de dubbels miste. ‘The Machine’ gaf de break voorsprong ook niet meer uit handen, mede doordat Kokiri in de achtste leg nog eens acht kansen verkwanselde voor 4-4. Wade kwam via dubbel 1 op 5-3 en brak zijn tegenstander met een 84 finish voor de tweede maal voor een 6-3 zege.

Smith overleefde een wervelend begin van zijn tegenstander David Platt. De Australiër brak meteen via dubbel 12, maar miste deze dubbel een leg later om een negendarter te gooien. Met een 10-darter kwam Platt wel op een 2-0 voorsprong. Nadat ‘Bullyboy’ met moeite de 2-1 had gemaakt, kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Engelsman. Met finishes vanaf 58 en 113 kwam Smith op 4-2 en pakte vervolgens met een 106 check-out de overwinning.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek