James Wade zegt dat hij behoefte heeft aan een betere balans tussen werk en privé om terug te keren in zijn vorm van weleer. De meervoudig major-winnaar sloot een teleurstellend 2017 in mineur af met een nederlaag in de eerste ronde van het WK. Voormalig jeugdwereldkampioen Keegan Brown bleek te sterk voor Wade.

‘The Machine’ staat echter nog steeds in de top-10 van de wereldranglijst, maar gaat een belangrijk seizoen tegemoet. De Engelsman moet namelijk 69 procent van zijn prijzengeld gaan verdedigen.

De linkshandige darter uit Aldershot heeft in een interview met Live Darts toegegeven dat hij een lastig jaar heeft doorgemaakt.

”Vorig jaar ging ik met tegenzin naar alle toernooien toe, omdat ik en mijn vrouw persoonlijke problemen hadden. We hebben samen weinig tijd doorgebracht, het was één grote chaos.”

”We hebben een aantal dingen achter ons gelaten en doelen gesteld voor dit jaar”, vertelt de winnaar van acht majors. ”Er is nog een lange weg te gaan voor ons, maar we kijken er naar uit.”

”Ik wil ervoor zorgen dat mijn vrouw en ik een mooi leven hebben, we moeten meer tijd samen doorbrengen. Dat gaan we dit jaar doen, ik heb haar al een vakantie toegezegd.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek