James Wade won tijdens de eerste seizoenshelft van de Premier League Darts van Michael van Gerwen en sindsdien is ‘The Machine’ alleen maar sterker geworden.

De meervoudig major-kampioen heeft dit jaar al drie titels op zak en staat op een keurige derde plek in de Premier League Darts. Wade, winnaar van de prestigieuze competitie in 2009, heeft geen angst voor Van Gerwen en richt zijn pijlen op het bereiken van de play-offs. De Vlijmenaar vormt zijn eerstvolgende obstakel richting het bemachtigen van een plek bij de beste vier spelers in de competitie.

”Van alle spelers in de Premier League denk ik dat ik met het meeste vertrouwen tegen Michael speel”, zegt de linkshandige darter in gesprek met de PDC. ”Michael is geweldig in wat hij doet, een fenomenale darter waar ik veel respect voor heb, maar ik weet dat ik hem kan verslaan.”

”De afgelopen vijf jaren heb ik niet mijn beste darts gespeeld. Nu begin ik weer in vorm te komen, dat maakt mij zowel opgewonden als nerveus. Ik ben net zo goed als de andere spelers en ik kan televisietoernooien winnen, ook de Premier League. Het is aan mij om dat te bewijzen.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek