Voor het eerst in vijf jaar tijd wist James Wade zondagavond de eerste ronde van de World Grand Prix door te komen. De winnaar van 2007 en 2010 was met 2-1 in sets te sterk voor John Henderson.

Vooral de sterke finishes gaven de doorslag tegen The Scottish Highlander. Wade wierp 62 procent van zijn pijlen op de dubbels raak en noteerde ook een hoge check-out van 142. Na afloop toonde de Engelsman zich zowel complimenteus als kritisch.

Wade begon het interview tegenover Live Darts met een compliment over zijn Schotse tegenstander. ”Hij speelde beter dan ik had verwacht. Hij deed het prima en ik was wat fortuinlijk in de beginfase. Ik deed de juiste dingen op het goede moment.”

Daarna werd The Machine kritischer. De linkshandige darter vindt het korte format (best of 3 sets) in de eerste ronde maar niks. ”De afgelopen vier jaar heb ik hier geen enkel resultaat behaald. Je moet de eerste ronde doorkomen om aan een langer format toe te komen.”

”Mijn persoonlijke mening is dat het korte format onzinnig is, dat had lang geleden al verbeterd moeten worden. Dit is al twaalf jaar aan de gang, terwijl het is bewezen dat het de topspelers niet ten goede komt.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek