James Wade heeft zich als eerste bij de laatste vier van de Perth Darts Masters geschaard. De Engelsman versloeg Michael Smith met 10-5.

De wedstrijd begon in stijl met een 180 van beide spelers in de eerste leg, waarvan Wade het beste gebruik maakte door de 1-0 voorsprong te pakken. ‘The Machine’ volgde dat succes op door Smith te breken in leg twee via een 140-finish. De twee landgenoten verdeelden vervolgens de volgende twee legs, voordat Wade met een keurige 110 er 4-1 van maakte. ‘Bullyboy’ ging er echter niet zomaar bij liggen. Na eerst zijn eigen leg te houden kreeg hij drie pijlen op dubbel vijftien om terug te breken. De man uit St. Helens miste ze echter alledrie, waarvan de meervoudig major winnaar dankbaar gebruik maakte en met 5-2 de pauze in ging.

Een 12-darter, afgemaakt met een 126-finish, hielp Smith weer enigszins terug in de wedstrijd. De voormalig wereldkampioen bij de jeugde slaagde er echter niet aan om echt aan te klampen, en na een gemiste kans op 115 kon de darter uit Aldershot uitlopen tot 7-3. Een aantal breaks over en weer later was de stand 9-5, waarna Wade zijn eigen leg hield en zo de halve finale bereikte met een gemiddelde van 101,05. In die halve eindstrijd wacht de winnaar van de partij tussen Gary Anderson en Simon Whitlock.

Tags: | |

Schrijver: Bart Timmer