James Wade bereikte zondagavond voor de derde keer in vier maanden tijd de finale van een televisietoernooi. Ditmaal greep ‘The Machine’ naast de hoofdprijs, want hij verloor met 11-5 van Michael van Gerwen.

Een schoonheidsfoutje van Wade in de achtste leg kostte hem de wedstrijd. De Engelsman miste drie dubbels voor 4-4, waarna hij werd gebroken door Van Gerwen. ‘Mighty Mike’ liep vervolgens weg naar 7-3 en de partij was min of meer al beslist. De linkshandige darter uit Aldershot kon nog twee legs pakken alvorens Van Gerwen de zege bemachtigde.

Wade toonde zich na afloop vervolgens een sportieve verliezer. ”Ik neem mijn hoed af voor Michael. Hij heeft de klus geklaard en zijn klasse laten zien.”

Toch zag de meervoudig major-winnaar kansen om voor een stunt te zorgen tegen de Nederlander. ”Hij gaf me veel mogelijkheden, maar ik speelde echt slecht in de finale. Ik ga nog veel meer laten zien. Ik heb nu een finaleplek gehaald en dat laat zien waartoe ik in staat ben.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek