Voor tweevoudig World Grand Prix-kampioen James Wade begint het toernooi maandagavond tegen Steve West. Laatstgenoemde zorgde vorig jaar voor een enorme stunt door Phil Taylor in de eerste ronde te verrassen.

‘The Machine’ is dus gewaarschuwd en dat besefte Wade ook in een interview op de website van de PDC. De Engelsman moet goed voor de dag komen, anders lonkt een uitschakeling in de eerste ronde.

”West zal scherp zijn, maar als ik goed speel win ik, anders ga ik eraf. Ik had een maand vrij genomen en een mooie vakantie gehad, waarschijnlijk de langste gedurende mijn twaalf jaar lange dartscarrière.”

”Die onderbreking had ik nodig, nu voel ik mij weer fris. De vakantie is over en nu is het tijd om weer aan de slag te gaan met het darten. Ik bewaar goede herinneringen aan dit toernooi en heb hier een aantal prachtige wedstrijden gespeeld.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek