James Wade kende zowel in privé als sportief opzicht een goede week. ‘The Machine’ werd woensdag voor het eerst vader en vervolgens bereikte de Engelsman zondag zijn vierde ranking-finale van het seizoen.

Voor de derde keer moest Wade echter zijn meerdere erkennen in Van Gerwen, die in de finale met 8-3 te sterk bleek. De linkshandige darter uit Aldershot had op weg naar de finale gewonnen van Toni Alcinas, Darren Webster, Rob Cross en Richard North.

”Ik verwacht bij elk toernooi goed te presteren. Dus erg verrast ben ik niet met deze finaleplek”, zei Wade tijdens de prijzenceremonie.

De achtvoudig major-winnaar was wel erg teleurgesteld dat hij niet thuis gaf in de eindstrijd. ”Ik kan niet geloven dat ik zo slecht speelde, maar dat heb je soms. Over een aantal dagen kan ik met een goed gevoel terugkijken op dit toernooi.”

Kais Bodensieck/PDC Europe

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek