James Wade ziet zichzelf terugkeren in de Premier League Darts. De Engelsman vindt dat hij thuishoort in deze competitie.

Wade is één van de grootste kandidaten voor een uitnodiging voor de Premier League Darts. Door het bereiken van de laatste zestien op het WK Darts wist hij in ieder geval zijn kansen op een wildcard te vergroten. Door Keegan Brown te verslaan na een comeback, drong de meervoudig major-winnaar door tot de achtste finales op het WK.

”Ik won op ervaring van Keegan, het was geen goede wedstrijd. Als ik vijf procent beter word en wat geluk heb, gaan jullie in de volgende wedstrijd een compleet andere James Wade zien”, vertelt ‘The Machine’ in gesprek met Dartsnews.com.

Daarnaast sprak Wade over de Premier League Darts, waar hij hoopt zijn terugkeer in te maken. Sinds 2008 ontbrak de linkshandige darter enkel in 2014 en 2018 in de beste dartscompetitie ter wereld.

”Zelf vind ik dat ik altijd goed genoeg ben geweest voor de Premier League Darts. Dat heb ik in het verleden bewezen. Ik wil niet verwaand klinken, maar ik heb meer gewonnen dan enkele andere spelers. Ik kan met de druk van de Premier League omgaan. Daar hoor ik thuis, alhoewel ik niet zo kleurrijk ben als andere darters.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek