James Wade is zijn positie in de top-10 van de wereldranglijst kwijt. ‘The Machine’ won in 2007 als nummer elf van de wereld de World Matchplay, en behoorde sindsdien tot de tien beste darters ter wereld.

Aan deze imposante reeks kwam deze week een einde, doordat Jelle Klaasen de kwartfinale van de German Darts Grand Prix wist te bereiken. ‘The Cobra’ lost ‘The Machine’ af op de tiende plaats van de PDC Order of Merit.

De Engelsman kent tot dusver een dramatisch jaar op de rankingtoernooien. Op de World Matchplay verloor Wade in de eerste ronde van Darren Webster en op de UK Open werd de achtvoudig major-winnaar al bij de laatste 64 uitgeschakeld. Verder heeft Wade al sinds april geen kwartfinale op de Pro- of Euro Tour gehaald.

Een lichtpuntje is er wel voor Christian Kist. Hij steeg naar de 35ste plaats en dat is voor hem de hoogste positie ooit op de wereldranglijst. Hij moet nog wel vijf Nederlanders voor zich dulden: Michael van Gerwen (1), Raymond van Barneveld (8), Jelle Klaasen (9), Benito van de Pas (15) en Vincent van der Voort (29).

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek