James Wade keerde donderdag na een jaar afwezigheid weer terug in de Premier League Darts. Dit deed ‘The Machine’ door Raymond van Barneveld te verslaan tijdens de eerste speelronde in Newcastle.

De linkshandige darter uit het Engelse Aldershot boog een 3-4 achterstand om in een 7-4 overwinning. Wade bleef daardoor voor de vijfde keer op rij ongeslagen in zijn openingswedstrijd in de Premier League Darts.

”Ik was zo verschrikkelijk nerveus donderdagavond. Het voelde alsof ik voor het eerst naar school ging”, moest Wade na zijn zege op ‘Barney’ bekennen.

Over zijn gespeelde wedstrijd was de meervoudig major-winnaar deels tevreden. ”Ik ben blij met het resultaat en grotendeels met de manier waarop ik heb gespeeld. Ik vond mijn break achterstand niet helemaal terecht, maar ik kwam sterk terug. Het is altijd fijn om met een overwinning te starten.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek