James Wade ervaart geen druk in zijn voorbereiding op de play-offs van de Premier League Darts. Donderdagavond treft hij Rob Cross in de halve eindstrijd.

Het is alweer tien jaar geleden dat de Engelse darter zijn eerste – en enige – Premier League-titel wist te winnen. Van 2013 tot en met 2018 ontbrak Wade in de halve eindstrijd van de Premier League Darts, al deed hij in 2014 en 2018 niet mee aan de competitie.

De linkshandige darter heeft vertrouwen in de poging om zijn aantal Premier League-titels donderdagavond te verdubbelen. ”Het is lang geleden dat ik in de play-offs heb gestaan. Maar ik ben al zolang professioneel darter, ik zou geen last van druk meer mogen hebben.”

”Ik verwacht van mezelf dat ik de finale haal, maar een eindzege zou nog mooier zijn. Het is een prestigieus evenement met de beste darters ter wereld, dus ik kijk uit naar de finaleavond.”

James Wade ervaart geen druk in zijn voorbereiding op de play-offs van de Premier League Darts

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Vorige week stonden Cross en Wade ook tegenover elkaar tijdens de laatste speelronde van de reguliere competitie. Toen wist ‘The Machine’ de zege te bemachtigen, waardoor zijn landgenoot de eindzege in de competitiefase misliep.

Deze wedstrijd heeft volgens Wade geen enkele betekenis voor hem met betrekking tot hun komende ontmoeting. ”Het was geen knock-outwedstrijd. Als het iemand sterker zou hebben gemaakt, dan is het Rob wel. Ik zorgde ervoor dat hij die bonus van 25.000 pond niet kreeg, dus dat kan hem een beetje motivatie geven. Maar ik zal klaar zijn voor hem”, verzekerde Wade tot slot.

Volg de live scores tijdens de finaleavond van de Premier League Darts via deze websiteKlik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Play-Offs – Donderdag 23 mei
The O2, Londen

Speelschema
Halve finale

Michael van Gerwen v Daryl Gurney
Rob Cross v James Wade

Finale

Van Gerwen/Gurney v Cross/Wade

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek