Scott Waites was één van de grote namen die afgelopen zondag een Tour Card wist te veroveren op de Britse Q-School in Wigan.

Met een aantal knappe zeges pakte Waites samen met Nick Kenny de dagzege op de slotdag van de Q-School. In de finale was Scotty 2 Hotty met 5-0 te sterk voor Keane Barry, waardoor hij eindelijk de overstap naar de PDC maakt.

”Geweldig”, reageerde Waites in een eerste reactie na afloop. ”Ik wist dat ik een dagzege nodig had voor een Tour Card. Ik behaalde de gehele dag mijn goede niveau.”

”In het verleden was er nooit een goed moment voor mij om de overstap te maken. Nu denk ik dat de tijd wel rijp is en we gaan zien wat er gaat gebeuren. Ik ga heel veel trainingsuren maken. Dit geeft mij het zetje in de goede richting die ik nodig heb.”

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags:

Author: Pieter Verbeek