Scott Waites heeft hoge verwachtingen van de finale op de Lakeside, het wereldkampioenschap bij de BDO. Hij treft Glen Durrant in de eindstrijd, die net als ‘Scotty 2 Hotty’ op jacht is naar een derde BDO-wereldtitel.

De Engelsman had weinig te duchten van zijn tegenstander Michael Unterbuchner in de halve eindstrijd. Unterbuchner kwam geen moment in zijn spel, waardoor Waites ook geen extra gas hoefde te geven. De Duitser gooide een gemiddelde van 78 in de eerste vijf sets, waardoor zijn Britse opponent een 5-0 voorsprong kon nemen. ‘T-Rex’ slaagde er vervolgens nog wel in om een setje te pakken, waarna Waites een 6-1 zege wist te boeken.

”Het was geen geweldige pot darten”, zei Waites realistisch na zijn halve finale. ”Maar uiteindelijk gaat het erom wie de winnende dubbel gooit en dat heb ik gedaan. In de finale ga ik zeker beter spelen.”

Doordat de tweevoudig Lakeside-kampioen amper tegenstand kende tegen Unterbuchner, had hij zelfs de mogelijkheid om zijn dubbel 18 een beetje te trainen. ”Ik heb die dubbel bewust een paar keer overgelaten, want deze dubbel liep niet helemaal lekker. Hopelijk lukt het mij nu om de dubbel 18 meteen te raken in de finale.”

In de finale wacht dus een ontmoeting met Durrant, de winnaar van de laatste twee edities in Frimley Green. ”Het gaat geweldig worden, een fantastische finale en ik kan niet wachten om eraan te beginnen.”

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Simon Drake/Tip Top Pics

Foto: Simon Drake/Tip Top Pics

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek