Scott Waites gaat zich na Lakeside voorbereiden op een mogelijke overstap naar de PDC. ‘Scotty 2 Hotty’ doet van 17 tot en met 20 januari mee aan de Q-School, waar hij hoopt een Tour Card te winnen.

Dartsfans roepen al jarenlang om een overstap van Waites naar de BDO naar de PDC. Vooral nadat de Engelsman in 2010 de Grand Slam of Darts wist te winnen. Hij bleef, en tilde in 2013 en 2016 de beker omhoog op Lakeside. De 41-jarige darter beseft dat het een loodszware opgave wordt om een Tour Card te winnen op de Q-School.

”Ik denk dat de Q-School dit jaar zwaarder is dan Lakeside”, vertelt Waites aan Metro.co.uk. ”Het gaat lastig worden. Je moet vier dagen lang je focus en concentratie erbij houden, dat maakt het zo zwaar.”

Buiten de dartssport om is Waites voorlopig nog werkzaam als timmerman. Hij heeft nog geen beslissing gemaakt of hij dit werk opzegt voor een carrière als dartsprofessional.

”Ik heb daar nog niet echt over nagedacht, want misschien win ik geen PDC Tour Card. Dan heeft geen zin om alles te gaan overwegen. Ik ga naar de Q-School en hopelijk win ik één van de Tour Cards. Het heeft echter geen zin om dingen te plannen als je niet weet wat er gaat gebeuren.”

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek