Vorig jaar liep het nog mis, maar begin dit jaar was Scott Waites wel succesvol op de PDC Q-School. De 43-jarige Engelsman stopte onlangs zelfs met werken en wordt voltijds prof.

“Afgelopen woensdag was mijn laatste werkdag”, aldus Waites bij Metro.co.uk. “Meteen nadat ik mijn Tour Card veroverd had diende ik mijn ontslag in. Vervolgens heb ik nog twee maanden gewerkt om mijn opvolger op te leiden. Nu heb ik wat meer tijd om te trainen en dat kan mijn niveau alleen maar ten goede komen.”

‘Scotty2Hotty’ is tevreden met zijn seizoensbegin. “Ik denk dat ik best een goede start maakte in de PDC, tot dusver veroverde ik al 6000 pond, wat zeker niet slecht is. Wil ik echter nog meer verdienen moet ik wat verder zien te geraken in verschillende toernooien. Nu blijf ik meestal in de derde ronde hangen, dat blijft het grootste struikelblok.”

Het niveau in de PDC is tegenwoordig bijzonder hoog en dat heeft ook Waites ondervonden. “Ik had het wel verwacht, je ziet immers al de grote toernooien op televisie en wat voor fantastisch niveau daar gehaald wordt. Toch ben ik ik nog onder de indruk geraakt. Op de vloertoernooien ligt het niveau zo mogelijk nog hoger. Ik heb al wedstrijden verloren waar ik meer dan 100 gemiddeld gooide, dat kwam ik in de BDO niet zo gauw tegen. Hier wordt elk klein foutje echter onmiddellijk afgestraft.”

Blij met vertrek bij BDO

Bij de BDO heerst momenteel grote onduidelijkheid over de toekomst. “Je kon de voorbije twaalf maanden al duidelijk zien dat de BDO alleen maar achteruit ging. Onze grootste toernooien zoals de World Masters en World Trophy lokten amper publiek. Het was niet meer hetzelfde als vroeger. De bestuursleden deden ook geen enkele inspanning om het beter te maken. Gelukkig kon ik op de laatste dag van Q-School een Tour Card veroveren en zo aan een nieuwe toekomst werken.”

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags:

Author: Bram Coenen