Scott Waites wist zich vrijdagmiddag door een 5-3 zege tegen Conan Whitehead als tweede te plaatsen voor de halve finales op Lakeside. De tweevoudig ex-winnaar neemt het daarin op tegen Michael Unterbuchner.

Het was een opgeluchte Waites die achteraf de pers te woord stond. “Ik ben bijzonder blij met deze overwinning want Conan bewees eerder dit tornooi dat hij uitstekend in vorm is. Ook vandaag maakte hij er een harde strijd van. Bij een 4-2 voorsprong in sets kon ik de winst al ruiken, maar toen hij er 4-3 van maakte werd het toch nog even spannend.”

Nu het tornooi zijn einde nadert stapelen de wedstrijden zich in sneltempo op. “Voor mij is dit perfect, door bijna alle dagen te spelen blijf je in het goede ritme. Ik sta al te popelen om aan mijn halve finale tegen Michael Unterbuchner te beginnen.”

‘Scotty 2 Hotty’ kan zich zaterdag plaatsen voor een derde Lakeside-finale. “Laten we het stap per stap bekijken, Michael is immers ook een zeer goede speler. Maar als ik mijn niveau haal zit die finale er zeker en vast in”, aldus Waites.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags: ,

Author: Bram Coenen