Wales is het eerste land dat zich heeft geplaatst voor de eindstrijd van de World Cup of Darts. De gebroeders Huybrechts werden met 2-0 verslagen.

Kim Huybrechts en Ronny Huybrechts kwamen geen moment in hun spel van hun recordgemiddeldes van zaterdag- en zondagmiddag. Gerwyn Price en Mark Webster verschenen wel scherp aan de oche en wisten hun kansen goed te benutten.

Price zette Wales op 1-0 door Kim Huybrechts met 4-2 te kloppen in de eerste single. Met een gemiddelde van ruim 101 en een finishpercentage van 67 procent, speelde ‘The Iceman’ een prima wedstrijd.

Webster haalde vervolgens de overwinning binnen. ‘The Spider’ schoot uit de startblokken met twee 15-darters voor een 2-0 voorsprong tegen Ronny Huybrechts. ‘The Rebel’ kon tweemaal de achterstand verkleinen tot één leg verschil, maar vond in de zesde leg te weinig triples om Webster echt onder druk te zetten. ‘Webby’ vond dubbel 10 met zijn tweede pijl en bezegelde daarmee het lot van de Belgen.

Wales bereikt voor het eerst sinds 2010 de finale van het WK voor landenteams. Destijds werd de finale verloren van Nederland, dat toen zijn eerste wereldtitel veroverde.

Schrijver: Pieter Verbeek