Daniella Harper is de langst actieve walk-on girl binnen de PDC. De brunette uit Chesterfield vergezeld de spelers al vijf jaar tijdens hun loopje naar het podium.

De 29-jarige Daniella maakte haar debuut tijdens de Grand Slam of Darts 2012. Destijds was zij samen met haar toenmalige collega Sammi Marsh een koppel, sinds eind 2014 vormt Daniella een setje met Charlotte Wood.

Tijdens de World Matchplay 2015 haalde Daniella het nieuws omdat zij van de laatste tree struikelde bij het verlaten van het podium. Achteraf kon zij er wel om lachen; ”Door de media-aandacht die volgde kreeg ik in een aantal dagen een paar duizend volgers erbij op Twitter.”

Daniella, in het verleden derde geworden tijdens de jaarlijkse miss-verkiezing in Groot-Brittannië, heeft inmiddels een succesvolle carrière opgebouwd in de modellenwereld. Zij is actief als lingeriemodel, bruidsmodel en betrokken bij fashion shows, andere sportevenementen (grid girl) en commercials. Ook was Daniella het gezicht van dartsfabrikant Red Dragon Darts.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek