Onlangs maakte een derde Nederlandse walk-on girl haar intrede op de PDC European Tour. Naast Ashley en Rowan, is nu ook Djamila Celina te bewonderen op het Europese circuit.

‘Het stond op mijn bucketlist’, verklaart de Zuid-Hollandse in een interview met Mastercaller haar optredens als walk-on girl op de Euro Tour. ‘Dat heb ik geschreven aan de PDC en binnen een dag was het geregeld. Ze vroegen of ik naar Hamburg kon komen en voordat ik het wist zat ik in het vliegtuig.’

‘In Hamburg was het goed bevallen en zodoende ben ik daarna naar Oostenrijk en Leverkusen gegaan en dan straks naar Maastricht.’

Op de vraag of ze een dartsfan is, reageert Djamila dat ze alleen de Nederlandse spelers support. ‘Ik vind het heel leuk om te kijken, en als ik support dan is het echt voor de Nederlanders’.

‘De sfeer op de Euro Tour is supertof. Er is zo’n warme sfeer, zonder agressiviteit of gevechten. Natuurlijk wel een hoop geschreeuw, maar dat maakt juist de sfeer.’

Dromen van het begeleiden van spelers naar het podium tijdens een Premier League-avond in Rotterdam doet zij ook niet. ‘Ik sta waar ik gevraagd wordt, het is geen doel om ergens te moeten staan. Anders ga ik wel lekker kijken als ik niet geboekt wordt.’

Vervolgens wordt gevraagd naar haar bijnaam DJ, dat had volgens Djamila twee oorzaken. ‘Mijn naam begint met DJ en daarnaast ben ik ook DJ. Ik ga naar verschillende landen, deze week draai ik in Hong Kong. Verder moet ik ook naar België en naar Nederland, dus zat plekken waar ik moet draaien.’

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek