Het lijkt erop dat we komend seizoen toch minder walk-on girls gaan zien op de televisie. Dartscommentator Jacques Nieuwlaat onthulde tijdens de aflevering van Darts Inside dat volgens het laatste gerucht de dames niet meer te zien zijn tijdens Sky Sports-toernooien.

Michael van Gerwen vertelde eind 2017 in een interview met het Algemeen Dagblad dat hij denkt dat de walk-on girls binnen anderhalf jaar verdwijnen. ”Niet dat er kritiek op is, maar darten is klaar voor een volgende stap”, zei Van Gerwen in december.

”Een opkomst met muziek en puur en alleen de speler. Daar wil de bond uiteindelijk naar toe. Het is heel dubbel: darten is óók heel erg entertainment, maar de bond wil ook dat meer mensen het als sport gaan zien. Mij interesseert het niet zo. Het is gewoon een volkssport. Mensen kijken er gewoon heel graag naar. En daar gaat het volgens mij om.”

Niet veel later ontkrachtte PDC-voorzitter Barry Hearn de voorspelling van de nummer één van de wereld. ”Zolang ik de baas ben, gaan ze niet verdwijnen. Noem mij old-fashioned, maar ik vind de walk on-girls geweldig en voor entertainment zorgen. Ze horen naar mijn mening bij darts”, liet Hearn weten in gesprek met de Nederlandse krant.

Vlak voor de start van het nieuwe seizoen lijkt er dus een tussenweg gevonden te zijn. Indien het gerucht klopt, zijn de walk-on girls niet meer te zien tijdens het WK Darts, de Premier League Darts, World Cup of Darts, World Matchplay en de World Grand Prix.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek