Wayne Warren heeft weinig trek om nog toernooien onder de BDO-vlag te spelen. De Welshman won het BDO-wereldkampioenschap maar liefst sindsdien in onmin met het bestuur.

Door financiële problemen binnen de bond kreeg Warren slechts 23.000 pond voor zijn wereldtitel in plaats van de gebruikelijke 100.000 pond. Dat neemt hij BDO-voorzitter Des Jacklin bijzonder kwalijk.

De Welshe darter brieste onlangs al dat Jacklin voor de rechter moet worden gesleept. Ook zei hij voorlopig weinig plezier te beleven aan zijn wereldtitel. ”Het is geen droom, maar een nachtmerrie”, stelde hij in gesprek met Red Dragon Darts.

Aan die nachtmerrie probeert hij een einde te laten komen door zijn heil te zoeken bij een andere bond. Warren wil zich aansluiten bij de nieuwe bond Modern Amateur Darts (MAD). Deze organisatie richt zich op het organiseren van het toernooien voor amateurdarters.

MAD is opgericht door darter Steve Brown. Warren heeft onlangs met Warren gesproken over de toekomst van deze nieuwe bond. “Hij is precies wat onze sport nodig heeft om te kunnen groeien. Hij heeft mijn volledige steun als MAD-speler. Als de toernooien met een beetje geluk weer terugkeren zou het geweldig zijn de eerste MAD-wereldkampioen te worden”, vertelt hij aan Darts World.

Vooral het getoonde respect van Brown stelde Warren zeer op prijs. “Het was heel speciaal om door Steve op zo’n voetstuk geplaatst te worden tijdens onze eerste gesprek. Hij noemde me zelfs een icoon. Hij had meer respect in een telefoongesprek dan dat ik heb gehad van alle andere personen in de dartwereld de laatste tijd.”

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags:

Author: Pieter Verbeek