Wayne Warren is klaar voor zijn eerste WK-finale. De 57-jarige Welshman neemt het zondag op tegen zijn landgenoot Jim Williams.

Warren kon het na zijn winst in de halve finales tegen Scott Mitchell nog niet meteen beseffen wat hij net gerealiseerd had. “Het voelt onwezenlijk om finalist genoemd te worden. Hier kon ik op voorhand alleen maar van dromen.”

‘Yank’ begon nochtans slecht aan de wedstrijd en kwam al snel op een 2-0 achterstand. “Ik begon met veel teveel respect voor Scott. Hij is zo’n aardige kerel en vooral een heel goede speler. Dat mag echter geen rol spelen, ik mag blij zijn dat hij mijn fouten niet heeft afgestraft en dat ik naar het einde toe toch mijn beste niveau opnieuw kon benaderen. Ik heb vannacht ook zeer slecht geslapen, de hele tijd vroeg ik me af hoe ik met zijn trage spel moest omgaan.”

Zondag volgt er een volledig Welshe finale in de Indigo@O2 Arena. “Geweldig om tegen een landgenoot te kunnen spelen, al zal ik er tegen Jim wel meteen van bij het begin van de wedstrijd moeten staan. Ik kan me geen twee keer op rij een slechte start veroorloven.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen