Jermaine Wattimena is met een nederlaag begonnen aan zijn poulefase op de PDC Home Tour. Hij verloor met 5-2 van John Michael.

De Gelderlander kwam 2-1 voor, maar zag zijn Griekse tegenstander vervolgens vier legs op rij winnen. Dit deed Michael overigens met onder meer finishes vanaf 85, 96 en 93. Wattimena speelt later op de avond nog groepswedstrijden tegen Joe Cullen en Ryan Murray. Het onderlinge duel tussen die twee spelers werd met 5-4 gewonnen door Cullen.

Elke avond werken vier darters een poule af, waarbij elke wedstrijd over best of 9 legs wordt gespeeld. De poulefase duurt 32 dagen. Elke groepswinnaar gaat door naar de tweede fase van de competitie.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Woensdag 6 mei
Groep 20

Joe Cullen (89.98) 5-4 (86.37) Ryan Murray
Jermaine Wattimena (91.97) 2-5 (95.18) John Michael
Ryan Murray (88.59) 5-3 (87.46) John Michael
Joe Cullen v Jermaine Wattimena
Jermaine Watimena v Ryan Murray
John Michael v Joe Cullen

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek