Jermaine Wattimena is hard op weg op zich als tweede Nederlander te plaatsen voor de European Championship eind oktober. De Gelderlander bereikte afgelopen weekend de kwartfinale van de Danish Darts Open.

Wattimena heeft nu 14.000 pond verzameld voor de Euro Tour Order of Merit. Naar verwachting is 16.000 á 17.000 voldoende om zeker te zijn van deelname aan de European Championship. Vincent van der Voort werd in Denemarken in de eerste ronde uitgeschakeld, maar verdiende wel duizend pond voor de ranglijst. De Noord-Hollander staat momenteel 27ste met tienduizend pond.

Michael van Gerwen voert ondanks afwezigheid op de Danish Darts Open nog altijd de ranglijst aan. Met 115.000 pond heeft Mighty Mike een ruime voorsprong op nummer twee Ian White. ‘The Diamond’ werd in Denemarken uitgeschakeld door Wattimena.

Jeffrey de Zwaan en Raymond van Barneveld zijn de twee andere Nederlanders in de top-32. Zij staan op de respectievelijk 26ste en dertigste plaats van de Euro Tour-ranking.

De 32 beste spelers op de PDC European Tour Order of Merit na dertien Euro Tour-toernooien doen mee aan de European Championship in Göttingen.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek