Het Nederlandse publiek mag zich mogelijk opmaken voor zes Nederlandse deelnemers op de Dutch Darts Championship in Maastricht. In september wordt opnieuw een Euro Tour-toernooi in Nederland gespeeld.

Jermaine Wattimena is hard op weg om zich als tweede Nederlandse deelnemer automatisch te kwalificeren voor de Dutch Darts Championship. Vooralsnog is enkel Michael van Gerwen zeker van een automatische plaatsing. Wattimena staat momenteel achttiende op de PDC Pro Tour Order of Merit.

De top-16 van de Pro Tour-ranglijst is automatisch gekwalificeerd voor de Euro Tour-toernooien. De top-32 van deze ranking heeft een beschermde status op de Players Championship-evenementen. Zij kunnen geen geplaatste spelers treffen in de eerste twee rondes van de vloertoernooien.

Wattimena haalde afgelopen weekend tweemaal de halve finale op de Pro Tour en verdiende daarmee zesduizend pond voor de ranglijst. Zijn achterstand op Dave Chisnall, de nummer zeventien, is slechts 2750 pond. ‘Chizzy’ komt bovendien niet in actie op de komende twee Euro Tour-toernooien. De zeventiende plek is dit jaar ook goed voor kwalificatie voor een Euro Tour-evenement, aangezien Gary Anderson dit circuit overslaat.

Van Gerwen gaat nog steeds riant aan kop op de PDC Pro Tour Order of Merit met 272,500 pond. Nummer twee Peter Wright (103,750) heeft bijna twee ton minder. Rob Cross en Michael Smith maken de top-4 compleet.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek