Het was voor Jermaine Wattimena een aangename verrassing dat hij in juni samen met Michael van Gerwen meedoet aan de World Cup of Darts.

Maandag kwam het verlossende woord van de PDC. Wattimena kreeg de voorkeur boven Raymond van Barneveld en Jeffrey de Zwaan. De Gelderlander verwachtte dat ‘Barney’ nog een laatste maal zou mogen meedoen aan het WK voor landenteams, dat vorig jaar nog werd gewonnen door Van Barneveld en Van Gerwen.

‘De berichten stromen binnen en alvast iedereen bedanken voor hun steun en felicitaties. Eerlijk gezegd had ik dit niet verwacht, maar toch gekregen. Ik had gedacht dat Raymond deze plek zou krijgen omdat het zijn laatste jaar is en hij titelverdediger zou zijn geweest, schreef Wattimena op zijn Facebook.

‘Dit is ook de reden waarvoor je dart, om dit soort toernooien te mogen gooien. Het is een mooi toernooi voor op mijn CV, zeker als je kijkt naar de tijd en vechtlust die ik erin gestoken heb. Ik speel nu mijn vijfde seizoen op het PDC-circuit en heb gevochten voor de plaats waar ik nu sta. Dat heeft veel tijd en energie gekost.’

Tot slot wendde Wattimena zich tot Van Barneveld, die hem en Van Gerwen succes wenste via Twitter. ‘Ray, bedacht voor je sportieve bericht’, zo besloot de aankomend darts-international.

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena vertegenwoordigen Nederland op de World Cup of Darts in juni.

Foto: Kelly Deckers (L) & Pieter Verbeek (R)

Tags:

Author: Pieter Verbeek