Jermaine Wattimena heeft zich als eerste Nederlander geplaatst voor de laatste zestien van de Dutch Darts Masters in de IJsselhallen van Zwolle.

De Gelderlander schoot prima uit de startblokken en met onder meer een 75 finish en een 11-darter pakte Wattimena een 3-0 voorsprong. Noppert deed wat terug met een schitterende 167 check-out, maar ‘The Machine Gun’ zette de marge meteen weer op drie legs met een 110 finish.

Noppert knokte zich daarna knap terug in de wedstrijd met finishes vanaf 146 en 74, voordat hij een 18-darter gooide voor 4-4. Wattimena hield zijn eigen leg om op 5-4 te komen, waarna zijn tegenstander uit Friesland de tiende leg van start ging met twee 180’ers. ‘Noppie’ miste vervolgens echter vier pijlen op de dubbels, waardoor Wattimena een beslissende leg voorkwam en via dubbel 18 het duel in het slot gooide.

Brendan Dolan opende de middagsessie met een 6-4 overwinning op Stephen Bunting. Simon Whitlock bereikte eveneens de derde ronde van de Dutch Darts Masters. ‘The Wizard’ was met 6-3 te sterk voor de Duitse debutant Florian Hempel.

Door de afzegging van James Wade worden er zaterdagmiddag zeven wedstrijden gespeeld in plaats van acht. Glen Durrant is automatisch door naar de derde ronde. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort komen zaterdagavond in actie.

De Dutch Darts Masters is dit weekend (24-26 mei) via deze live scores te volgen. Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema

Zaterdag 25 mei
Tweede ronde
Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Stephen Bunting (95.43) 4-6 (97.20) Brendan Dolan
Simon Whitlock (103.51) 6-3 (93.48) Florian Hempel
Jermaine Wattimena (99.70) 6-4 (96.57) Danny Noppert
Ricky Evans v Danny van Trijp
Jonny Clayton v Dennis Nilsson
Gerwyn Price v Krzysztof Ratajski
Darren Webster v Rowby-John Rodriguez

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek