Jermaine Wattimena doet medio december voor het vierde jaar op rij mee aan het PDC World Darts Championship. ‘The Machine Gun’ plaatste zich dankzij goede resultaten op de Pro Tour voor het WK Darts 2018.

De darter uit Westervoort haalde onder meer drie halve finales op de Players Championship-toernooien en sloot daardoor het Pro Tour-seizoen af op de vijfde plaats van de geschoonde Pro Tour-ranking.

”Ik heb een goed jaar gedraaid en de stijgende lijn te pakken”, concludeert Wattimena in gesprek met Dartsnieuws.com. ”Elke stap is er één, ook al is het maar een kleine stap.”

”In mijn eerste jaar bij de PDC kwam ik vaak niet zo heel ver op de Pro Tour-toernooien. Vorig jaar haalde ik één keer de halve finale en dit jaar driemaal, dus ik hoop dat er volgend jaar een finaleplek tussen zit.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Met name na de zomerstop begon het goed te lopen bij Wattimena. Naast een plek in de derde ronde van de Players Championship Finals, wist hij tijdens de laatste zes Players Championships telkens prijzengeld te winnen, waaronder tweemaal drieduizend pond voor het bereiken van de laatste vier.

Hierdoor gloort volgend jaar een debuut op de World Matchplay voor Wattimena, want voor de Pro Tour-ranking voor dit toernooi wordt er gekeken naar de resultaten in de periode juli 2017 tot juli 2018.

”Ik moet door blijven trainen, in mezelf blijven geloven en dan het eerste half jaar erop knallen”, kijkt Wattimena met een schuin oog naar volgend seizoen. ”De Pro Tour-ranking gaat over één jaar, dus met het oog op de World Matchplay is het voor mij gunstig dat twee halve finales blijven staan. Ik denk zeker dat ik de World Matchplay kan halen.”

Maar deelname aan de World Matchplay is vooral iets voor de toekomst, want eerst staat er een ander belangrijk toernooi op het programma; het WK Darts.

Op zaterdagavond 16 december is Joe Cullen de tegenstander in de eerste ronde. Na nederlagen tegen Mensur Suljovic en Daryl Gurney op de voorbije twee wereldkampioenschappen, is Wattimena erop gebrand om zijn eerste wedstrijd te winnen in het Alexandra Palace.

”Van de afgelopen drie jaar is dit wel de meest gunstige loting”, vertelt Wattimena. ”Ik heb Suljovic en Gurney in topvorm gehad en dat zijn beide spelers die nu in de top-10 van de wereldranglijst staan.”

”Je moet profiteren van een mindere beurt van hem, zoals je dat eigenlijk altijd moet doen. Ik weet van mezelf dat ik van Joe kan winnen, dat heb ik in het verleden bewezen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek