De World Darts Federation gaat twee major-toernooien opzetten voor het komende seizoen, zo meldt de WDF in een persbericht.

Allereerst wordt er een toernooi opgezet dat vergelijkbaar is met de World Masters. Winnaars van alle WDF-toernooien in dit kalenderjaar kunnen aan dat evenement meedoen. Bovendien wordt er aan het einde van het jaar een WDF WK georganiseerd. Mannen, vrouwen en jeugdspelers krijgen dan de kans om WDF-kampioen te worden.

Voorlopig hebben meer dan honderd toernooien uit bijna vijftig landen zich aangemeld voor het WDF-rankingcircuit in 2020. Deze toernooien zijn onderverdeeld in vier categorieën: platinum, goud, zilver en brons. De winnaar van de goud-toernooien mogen direct meedoen aan de WDF-majors.

Meer informatie over de locaties, data, prijzengeld en volledige kwalificatiecriteria voor deze majors worden binnenkort bekendgemaakt. De World Darts Federation beschouwt dit seizoen als een overgangsjaar, wat betekent dat er geen restricties wordt opgelegd wat betreft seedings, format en prijzengeld. Een duidelijke structuur met definitieve regels voor het 2021-seizoen wordt in de loop van dit jaar bekend.

Tags:

Author: Pieter Verbeek