Darren Webster heeft zijn criticasters gewaarschuwd hem nog niet af te schrijven.

De nummer vijftien van de wereld ondergaat een moeizaam seizoen. Webster werd getroffen door een tenniselleboog, maar koos ervoor om door te spelen in plaats van onder het mes te gaan. Zijn vorm werd daar echter niet beter van en ‘The Demolition Man’ werd vaak vroegtijdig uitgeschakeld.

”Je moet ermee leren omgaan. Gary Anderson nam een pauze, ik bleef gewoon doorspelen”, zegt de 51-jarige Webster tegen Live Darts.

”Wellicht heb ik een minder jaar, maar dan nog heb ik mij gekwalificeerd voor een aantal Euro Tour-toernooien. Bovendien zit er een stijgende lijn in mijn resultaten op de Pro Tour.”

Niet de underdog

Het stak Webster dat hij als de underdog werd gezien in zijn confrontatie tegen Krzysztof Ratajski op de World Matchplay. De Engelsman was in Blackpool de nummer vijftien van de plaatsingslijst, terwijl Ratajski geen beschermde status had.

”Natuurlijk had ik armblessures achter de rug, maar ze gaven mij geen enkele kans. Er werd zelfs niet gezegd dat het beter ging met mijn arm. Het ging continu over iemand anders.”

”Krzysztof was de nummer 37 van de wereld en ik de nummer zestien, dus ik lag 21 plekken voor hem. Bovendien maakte hij daar zijn debuut, dan maakt zijn vorm niet veel uit. Daarnaast haalde ik tweemaal op rij de kwartfinale op de World Matchplay. En vervolgens word ik genoemd als underdog tegen Ratajski”, legt een verontwaardigde Webster uit.

Onder meer darts-analist Wayne Mardle was uitgesproken over de kansen van ‘The Demolition Man’ tegen Ratajski. Volgens Mardle was een overwinning voor de Poolse darter een zekerheidje.

”Dat deed mij wel pijn”, erkent de darter uit Norwich. ”Want na alle energie die je erin gestoken hebt, word je gewoon afgeschreven. Maar dat is misschien het beste wat zij kunnen doen. Want wanneer mensen mij afschrijven, begin ik terug te vechten.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek