Mark Webster en Wayne Mardle vinden dat Schotland de terechte winnaar is van de World Cup of Darts. Het analistenduo van Sky Sports vindt dat Gary Anderson en Peter Wright het toernooi gedomineerd hebben.

Schotland bereikte met gemak de finale van de World Cup of Darts. Denemarken werd in de eerste ronde met 5-0 verslagen, waarna telkens met 2-0 gewonnen werd van Zweden, België en Japan op weg naar de eindstrijd.

Anderson en Wright moesten hun eerste puntje afstaan in de finale tegen Ierland, toen Steve Lennon verrassend van Anderson won. Wright herstelde de achterstand echter met een zege op William O’Connor. Na winst in de koppelpartij bezorgde Wright zijn land de winst door ook te winnen van Lennon.

”Een terechte uitslag”, analyseert tweevoudig World Cup-finalist Mark Webster. ”Schotland is van begin tot eind geweldig geweest. Ze hebben hun klasse getoond.”

”In de finale werden zij eigenlijk voor het eerst getest, maar dat doorstonden ze met verve. Het zijn waardige kampioenen en daarom staan zij ook in de top-5 van de wereldranglijst.”

Stefan Strassenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Strassenburg/PDC Europe

Team met de meeste potentie

Voorafgaand aan het toernooi was er veel onzekerheid over het Schotse team, ondanks dat zij misschien wel de topfavoriet waren voor de eindzege. Wright was in een slechte vorm, terwijl Anderson een groot gedeelte van het seizoen heeft gemist door blessures.

”Vanaf het begin heb ik gezegd dat er in dit team de meeste potentie zat”, zegt Mardle. ”Het vertrouwen van Wright groeide tijdens dit toernooi, hij is steeds beter gaan spelen.”

”Van Gary Anderson wisten we niet wat we konden verwachten. Maar je wist dat Schotland een goede kans had als Gary in een goede vorm zou steken. De Schotten hebben goed gespeeld en hun dominantie laten zien.”

Ierland heeft hun resultaat zelf afgedwongen

Webster had ook nog lovende woorden in petto voor verliezend finalist Ierland. Lennon en O’Connor zorgden voor drie verrassingen door Engeland, Oostenrijk en Nederland uit te schakelen.

O’Connor wierp in zijn partij tegen Rob Cross in de tweede ronde zelfs een geweldig gemiddelde van 115. Lennon excelleerde in de koppelpartij tegen Nederland door 131 en 128 uit te gooien.

”Ze waren geweldig. Wanneer er sprake is van een verrassende finalist komt dat meestal omdat de loting en resultaten goed hebben uitgepakt. Ierland heeft dit echter zelf afgedwongen” complimenteert Webster.

”Ze hebben Engeland, Oostenrijk en Nederland er allemaal uitgegooid. Schotland was een brug te ver, maar wat een prestatie. Ze hebben hun kracht getoond. De koppelwedstrijd van de Ieren tegen Nederland was één van de beste koppelduels die ik ooit heb gezien.”

Stefan Strassenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Strassenburg/PDC Europe

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek