Darren Webster won zaterdag na twaalf jaar eindelijk zijn tweede title bij de PDC. De Engelsman versloeg Daryl Gurney in de finale van Players Championship 15.

Na zijn eerste PDC-zege op het Open Oust Nederland in 2005, volgde zondagavond zijn eerste Players Championship-titel. De darter uit Norwich stelde hiermee in één klap deelname aan de World Matchplay en de World Grand Prix veilig. (Klik hier voor het virtuele deelnemersveld van de World Matchplay.)

Op weg naar de finale overleefde Webster tweemaal een beslissende leg. Allereerst in de eerste ronde tegen Wes Newton en later tegen Kyle Anderson in de halve finale. ‘The Demolition Man’ gaf bij de laatste vier een 5-1 voorsprong uit handen tegen de Australiër en miste zes matchdarts, alvorens hij in de legdecider toesloeg.

In de eindstrijd werd Gurney compleet kansloos gelaten. Nadat Webster zijn Noord-Ierse tegenstander had gebroken voor een 3-1 voorsprong, gooide hij finishes vanaf 60 en 87 om daarna met een 13-darter de titel veilig te stellen.

”Ik had een doel voor ogen dit weekend en mijn missie is geslaagd”, vertelde Webster na afloop van Players Championship 15. ”Dit is geweldig en het betekent veel voor mij.”

”Ik train goed en heb goed gepresteerd. Ik werk nog steeds full-time naast het darten en dat doe ik met veel plezier. Ik werk hard en wanneer ik thuis kom, train ik ’s avonds nog twee uur.”

”Ik heb nooit angst ingeboezemd bij spelers, maar dit kan het keerpunt zijn. Nu moet ik proberen ook op het grote podium constant te spelen, dat moet mogelijk zijn. Vorig jaar haalde ik tweemaal de laatste zestien op een televisietoernooi en een halve finale tegen Michael van Gerwen waarin ik 6-0 voor kwam. Ik heb 5-0 van Phil Taylor gewonnen op de Grand Slam en dit jaar heb ik een negendarter gegooid en nu een titel.”

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek