Mark Webster raakte na afloop van vorig seizoen zijn Tour Card kwijt. De Welshman maakt van de lockdown-periode dan ook gebruik om hard te trainen om er begin volgend jaar opnieuw te staan.

Webster koos er bewust voor om in januari niet in actie te komen op Q-School. De Welshman wou zich een jaar concentreren op zijn mediaverplichtingen en tussendoor trainen om in januari 2021 een nieuwe poging te wagen. “Ik ben inderdaad hard aan het trainen, in 2021 wil terug actief zijn op de PDC-Tour”, aldus Webster in gesprek met Winmau TV. “Daarnaast spendeer ik veel tijd met mijn familie en door het goede weer ga ik ook regelmatig wandelen. Ik denk dat het heel belangrijk is om toch bezig te blijven in deze vervelende periode.”

Als analist en commentator ziet hij zelf ook heel wat werk wegvallen door de huidige coronacrisis. “Dat is uiteraard vervelend, ik vind het echter vooral erg voor Wayne Warren. Hij kreeg voor zijn wereldtitel bij de BDO al minder geld dan op voorhand beloofd was en ziet nu ook tal van exhibities geannuleerd worden. Ook voor PDC-wereldkampioen Peter Wright is het natuurlijk vervelend maar hij zal er financieel toch veel minder van afzien.”

‘Webby’ hoopt dat het eerstvolgende grote televisietoernooi, de World Matchplay (18-26 juli), doorgang zal kunnen vinden. “Dat moet dan wel met publiek kunnen gebeuren, darts is immers een sport die niet werkt zonder publiek, zeker de grote toernooien. Wat mij betreft is het geen optie om die toernooien zonder publiek te laten doorgaan.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek