Het Pro Tour-seizoen is dit jaar van start gegaan zonder Mark Webster. The Spider ontbreekt voor het eerst sinds 2008 op het PDC-circuit.

Na een aantal slechte jaren viel hij buiten de top-64 op de wereldranglijst en raakte Webster zijn Tour Card kwijt. Webby schreef zich in voor de Q-School, maar besloot later af te zien van deelname.

”Ik moest eerlijk naar mezelf kijken en zag dat de vorm en voorbereiding er niet was. Door mijn media-werkzaamheden in Alexandra Palace had ik nauwelijks tijd om te trainen. Ik merkte dat ik tijd tekort kwam en wilde de tijd van mijn manager – die mij wilde sponsoren – niet verpesten.”

”Mijn gevoel zei dat ik niet alles kon geven. Tachtig á negentig procent van mij wilde niet meedoen. Wanneer dat gevoel zo sterk is, moet je daar iets mee doen. Eerlijk gezegd ben ik blij dat ik niet ben gegaan”, vertelt hij aan de Darts Show.

Een gebrek aan zelfvertrouwen en problemen met zijn worp lagen aan de grondslag van zijn keuze om niet naar Q-School te gaan. ”Er was geen wedstrijd die ik met honderd procent zelfvertrouwen tegemoet ging. Zelfvertrouwen is de sleutel, terwijl dat bij mij voor mijn gevoel tachtig procent was.”

”Mijn vorm was niet goed en ik was ook niet blij met mijn worptechniek. Ik heb nu twaalf maanden de tijd om daar aan te werken. Het plan is om daarna terug te keren op het circuit.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek