Na de fart-gate van vorig jaar was er dit jaar de water-gate op de Grand Slam of Darts. Voorafgaand aan het duel tussen Darren Webster en William O’Connor morste The Demolition Man water over de spullen van The Magpie op het tafeltje op het podium. Volgens de Ierse darter was alles zeiknat.

”Ik had niets in de gaten totdat ik mijn social media bekeek. Het probleem was dat bij het inschenken van de glazen één glas nog op z’n kop stond. Vervolgens zei ik tegen William dat hij moest oppassen, omdat ik een beetje gemorst had”, vertelt Webster aan Live Darts.

O’Connor betichtte de Engelsman ervan bewust te hebben gemorst met het inschenken. Dat ontketende Webster ten stelligste. ”Als ik dat had willen doen, had ik wel water over zijn hoofd gegooid. Zoiets doe ik niet. Nooit gedaan in de afgelopen twintig jaar als darter.”

”Ik gooi gewoon mijn pijlen en de beste speler wint. En dat gebeurde ook, William gooide beter dan mij. Nogmaals; ik doe niet aan vals spelen, anders had ik het water wel over hem heen gegooid.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek