Mark Webster ziet de Euro Tour-toernooien als het ideale hulpmiddel om weer te gaan klimmen op de wereldranglijst. De voormalig Lakeside-kampioen speelde dit jaar nog geen toernooi op televisie en is daardoor gezakt naar de veertigste plaats op de PDC Order of Merit.

De linkshandige darter toonde de afgelopen weken echter progressie toen hij de halve finale haalde van een Players Championship. Webster versloeg onder meer Kim Huybrechts en Devon Petersen op weg naar de laatste vier. Hij is er inmiddels zeker van dat zijn vorm op de weg terug is, zo vertelt hij aan Live Darts TV.

”De laatste maanden gaan beter. Ik was teleurgesteld dat ik de UK Open had gemist, maar de laatste twee weekenden zijn positief verlopen. Het is nu zaak om mezelf te kwalificeren voor de Euro Tour-toernooien, daarmee kan je progressie boeken om de ranglijst.”

”Ik heb negen van de eerste tien Euro Tour-toernooien gemist, dus er zijn nog drie kansen over. Mijn doel is om daar een paar van te spelen. Je ziet wat voor impact het op Jonny Clayton heeft. Dan heb je gegarandeerd prijzengeld en wie weet wat er dan nog verder kan gebeuren.”

Zijn landgenoot Clayton is nu zelfs automatisch geplaatst voor de toernooien op het Europese circuit. ‘Webby’ is daar ver van verwijderd. De Welshman staat nu 63ste op de Pro Tour Order of Merit. Hij moet dus in de achtervolging om zich te kwalificeren voor de televisietoernooien in het najaar. Het WK blijft het hoofddoel voor Webster, die in 2010 derde werd in Ally Pally.

”Mijn seizoensstart is te slecht om nog kans te maken op deelname aan de World Grand Prix. Echter speel ik nu beter, ik begin spelers te verslaan die boven mij staan op de ranglijst.”

”Dat is een positief signaal, want dat lukte mij een half jaar niet. Door mijn problemen met darteritus heb ik mijn worp iets moeten aanpassen. Mijn vingers liggen anders op de barrel, daar moest ik aan wennen. Mijn hoofddoel blijft het WK Darts. Als dat lukt, dan ben ik tevreden.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek