Mark Webster heeft zijn teleurstelling uitgesproken over het kwijtraken van zijn PDC Tour Card. Dat betekent dat Webby naar Q-School moet om zijn plek op de Pro Tour terug te veroveren.

Na twee slechte jaren op het PDC-circuit is Webster uit de top-64 van de wereldranglijst gevallen. De Welshe darter kende zijn hoogtepunt bij de PDC begin dit decennia, toen hij tweemaal de halve eindstrijd haalde op PDC WK en de eindstrijd op de Players Championship Finals. Ook nam hij deel aan de Premier League Darts.

Mede door darteritus gleed Webster langzaam af op de ranking, met nu als definitieve gevolg het kwijtraken van zijn Tour Card. ”Erg teleurstellend. Ik had niet verwacht dat het zo ver zou komen”, zegt The Spider in gesprek met Live Darts.

”Natuurlijk wist ik dat het lastig zou worden om mijn hoogtepunten uit de jaren 2011 en 2012 te herhalen, maar ik had niet verwacht dat ik mijn Tour Card zou kwijtraken. Het is wat het is. Ik moet ermee omgaan en een plan voor de toekomst hebben. Ik kwam te laat in vorm en wist te weinig wedstrijden te winnen.”

Webster, tegenwoordig werkzaam als analist voor Sky Sports en de BBC, geeft toe nog steeds in onzekerheid te zijn over zijn dartstoekomst. De Welshman weet nog niet zeker of hij in januari meedoet aan de Q-School.

”Op dit moment denk ik van wel, omdat ik nu goed speel. Ik weet zeker dat ik nog een terugslag ga krijgen en dan ga ik kijken hoe ik mij voel. Het zou geweldig zijn als ik mijn Tour Card terug weet te veroveren, anders weet ik niet wat ik ga doen in de toekomst.”

Doe mee aan het WK Darts Spel en win minimaal 5.000 euro aan prijzen met een eerste prijs van 2.500 euro! Of doe mee aan het GRATIS WK Darts Spel en win 100 euro aan prijzen!

Tags:

Author: Pieter Verbeek