Een opmerkelijk tafereel deed zich voor tijdens de finale tussen Michael van Gerwen en Darren Webster op de tweede UK Open Qualifier. Het duel lag als gevolg hiervan maar liefst zeven minuten stil.

‘The Demolition Man’ gooide een 140-score, maar voordat hij zijn pijlen uit het bord wilde halen, viel één pijl uit de triple 20. De regel is dat een score alleen telt als je alle drie de pijlen zelf uit het bord haalt. De scheidsrechter van dienst merkte het incident niet op en handhaafde de score van 140, tot ongenoegen van Van Gerwen.

De 28-jarige Brabander wees op de bestaande dartregel en vond dat Webster tachtig had gescoord in plaats van 140. Terwijl ‘Mighty Mike’ verhaal haalde, werd achter de schermen de beelden snel teruggekeken.

De toernooidirecteur moest vervolgens voor de tweede keer dit weekend in actie komen. Hij besloot in Webster’s voordeel, waardoor de 140-score geldig bleek. Later bleek echter dat Van Gerwen toch gelijk had. De tweevoudig wereldkampioen had achteraf geen last van het incident, hij won de finale met 6-3.

De nummer één van de wereld pakte in Wigan zijn derde eindzege van het nog prille seizoen en zijn honderdste in totaal bij de PDC.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek