Michael van Gerwen speelde afgelopen weekend negentien partijen tijdens de drie UK Open Qualifiers. Daarin speelde hij 157 legs, waarvan ‘Mighty Mike’ er 109 wist te winnen.

Het weekendgemiddelde kwam bij Van Gerwen uit op 101.7, drie punten beter dan de nummer twee Rob Cross. Echter had ‘Voltage’ qua resultaten een beroerd weekend. De regerend wereldkampioen verloor telkens zijn eerste partij en speelde in totaal slechts drie duels. De statistieken vertellen dat hij dus wel goed speelde, maar daar geen goed resultaat mee behaalde.

Dat deed de nummer drie op de lijst wel. Michael Smith na 150 legs in twintig wedstrijden een weekendgemiddelde van 98.4. De Engelsman schopte het tweemaal tot de finale, waarvan hij er ééntje wist te winnen.

Cross, Keegan Brown, Raymond van Barneveld, Corey Cadby, Dimitri van den Bergh en Daryl Gurney staan allemaal in de top-10 weekendgemiddeldes, maar speelden allen minder dan tien duels. Dat betekent dat ze of niet op de juiste momenten pieken, of dat ze zichzelf niet belonen voor hun goede spel.

Het mag geen verrassing wezen dat Van Gerwen en Smith afgelopen weekend de meeste legs hebben gespeeld van alle deelnemers.  Zij wisten allebei tweemaal een finale te halen. In de top-10 van deze statistiek zijn veelal spelers die vanaf de eerste of tweede ronde moesten starten.

Spelers als Dave Prins, Matthew Edgar, Antonio Alcinas, maar ook Jeffrey de Zwaan en Kim Huybrechts moesten de afgelopen dagen veelvuldig aan de bak. Zij zijn inmiddels allemaal al zeker van kwalificatie voor de UK Open.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek