De kersverse wereldkampioen Rob Cross was na zijn spectaculaire overwinning in de WK-finale (7-2) lovend over zijn landgenoot en tegenstander Phil Taylor.

De 57-jarige wereldkampioen nam na een actieve carrière van bijna dertig jaar afscheid van zijn professionele dartsloopbaan. “Zo’n briljante speler als hij zullen we nooit meer zien”, sprak Cross over de 16-voudig wereldkampioen.

“Ik heb veel aan hem te danken. Ik wilde zó graag nog één keer tegen hem spelen. Dat is gelukt bij dit WK. In het jaar dat hij zijn eerste wereldtitel veroverde, werd ik geboren. Een mooi toeval. Phil heeft ontzettend veel voor de dartssport betekend. Hopelijk gaat hij genieten van een heerlijke ouwe dag.”

Ondanks dat ‘Voltage’ nog pas aan het begin van zijn carrière zit en zijn eerste WK-finale haalde, was Cross erop gebrand om zijn eerste wereldtitel in de wacht te slepen.

“Ik had zoveel agressie in me zitten”, vertelde hij tegenover RTL 7. “En ik speelde ook goed vandaag, maar het was nog niet mijn A-game. Er komt nog meer aan”, toonde de kersvers wereldkampioen zich meteen strijdlustig.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek