Ian White pakte zondagavond zijn tweede Euro Tour-titel van deze maand door Michael van Gerwen te verslaan in de finale van de Dutch Darts Masters.

De Engelsman domineerde de finale, al kwam Van Gerwen nog bijna langszij. White, die geen enkel moment op achterstand kwam te staan in de eindstrijd, pakte al snel een 4-1 voorsprong. Zijn Nederlandse opponent kwam terug tot 7-7, maar in de beslissende leg ging de zege alsnog naar de darter uit Stoke-on-Trent.

”Het was moeilijk om in een zaal met Nederlandse fans te spelen. Ik snap dat zij wilden dat Michael zou winnen”, doelde White op het gefluit en boegeroep van de toeschouwers toen hij moest gooien.

”Het voelt geweldig om deze titel te winnen. Ik heb altijd al Michael willen verslaan in een finale en dit bewijst dat ik het kan”, zei de nieuwe nummer tien van de wereldranglijst. ”De afgelopen weken heb ik een paar finales gehaald op de Euro Tour, hopelijk werkt dit door naar de televisietoernooien.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Kelly Deckers/PDC

Foto: Kelly Deckers/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek