Driemaal is scheepsrecht, zo bleek voor Ian White zondagavond. ‘The Diamond’ had dit seizoen al twee Euro Tour-finales verloren. In Sindelfingen was het echter wel raak.

De Engelsman versloeg Peter Wright met 8-7 in de finale van de European Darts Grand Prix. Het is voor White zijn tweede Euro Tour-titel, nadat hij vorig jaar in Maastricht de Dutch Darts Championship op zijn naam schreef.

White zag Wright in de veertiende leg van hun partij één matchdart missen. ‘The Diamond’ brak hem vervolgens terug via dubbel 10 om een beslissende leg af te dwingen. De darter uit Stoke-on-Trent faalde niet in zijn eigen leg en raakte de dubbel 16 voor de eindzege.

”Ik deed er zes jaar over om een Euro Tour-toernooi te winnen. Nu heb ik drie finales op rij gehaald, ik ben erg trots op deze titel. Toch heb ik niet mijn beste spel laten zien, het was een worsteling in de finale.”

”Er zijn niet veel spelers die meerdere Euro Tours hebben gewonnen. Daar ben ik erg blij mee”, zei White tijdens de prijzenceremonie.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek