Ian White bereikte zaterdagavond voor de tweede keer dit seizoen de kwartfinale van een televisietoernooi. Peter Wright werd met 6-2 verslagen op de World Series of Darts Finals in Amsterdam.

Door twee sterke finishes (68 en 84) kwam White al snel op een 3-0 voorsprong. Een 13-darter bracht Wright echter terug tot 2-3 voorafgaand aan de pauze.

Na de pauze drukte The Diamond door. De Engelsman wierp twee 14-darters op rij voor 5-2 en besloot de partij daarna met een 96 finish. ”Ik ben erg aan het genieten. Ik kom steeds verder op toernooien”, zei de voormalig WK-kwartfinalist na afloop.

Zondagmiddag speelt White bij de laatste acht tegen Danny Noppert. De darter uit Stoke-on-Trent hoopt al stiekem op meer. ”Ik heb de beste baan in de wereld. Ik geniet elke minuut, dus waarom kan ik het toernooi niet winnen?”

Tags:

Author: Pieter Verbeek